Какво общо имат алкохола и наркотиците?

Без значение дали пиеш алкохол или приемаш наркотици по собствено желание, употребата им може да те
постави в опасност някой да злоупотреби с тялото ти. Възможно е, ако си в компания, някой да пусне в напитката ти психоактивно вещество. Има няколко основни вида психоактивни вещества, които се използват най-често от извършителите на сексуални посегателства. Такива са:

 

Рохипнол – седативно средство, което може да ти причини сънливост, провлачване на речта, „дупки“ в паметта, амнезия, да те направи бавен и трудноподвижен;
GHB (Джи – Ейч – Би) или т.нар. /клуб дрога/денс дрога/“течно екстази“ – депресант, от който може да ти се завие свят, да ти прилошее, повръщане, сърдечни проблеми, сериозни „дупки“ в паметта, а в някои случаи и кома.
Кетамин - транквилизатор за животни, който може да причини делириум, загуба на памет, депресия, дългосрочни смущения в паметта, затруднения на възприятията.
 
Екстази – стимулант, който те прави спокоен и приет, може да засили чувството за привличане спрямо някой, но също може да причини депресия, параноя, объркване и безпокойство.
 
Алкохол – седативно (успокоително) средство, което е най-често използваната субстанция за сексуална злоупотреба.

    Вероятно има и много други подобни вещества, за които ние не знаем. Ако са ти известни на теб, те молим да ни разкажеш за тях, като ни пишеш във фейсбук: www.facebook.com/kidsprotect.eu.

    Ако имаш съмнение, че с тялото ти е злоупотребено, докато си под въздействие на психоактивно вещество, не се страхувай да потърсиш помощ.

    Дори да си приел/а алкохол или наркотици по собствено желание, не носиш никаква вина, ако някой злоупотреби с теб в това състояние, помни това!